Apel de participare în cadrul Programului global de leadership în laboratoare din Republica Moldova
- vizualizări: 631
În data de 10 mai 2021, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat Programul global de leadership în laboratoare (Global Laboratory Leadership Program – GLLP) din Republica Moldova. Concomitent, a demarat procesul de depunere a dosarelor pentru selectarea mentorilor și a participanților la proiect, ce se va desfășura până în data de 21 mai curent.
Pachetul de acte va include:
-
Curriculum Vitae (detaliat);
-
Declarație de intenție (o scrisoare de intenție ce descrie poziția actuală și angajamentul Dumneavoastră față de liderism).
Durata programului de instruire este de:
• 6 luni pentru mentori,
• 2 ani pentru participanți.
În cerere trebuie să fie indicat clar concursul selectat pentru mentori sau participanți. Criteriile pentru selecția mentorilor sunt prezentate în Anexa 1, iar pentru participanți – în Anexa 2.
Aplicațiile vor fi expediate la următoarele adrese de e-mail: daniela.demiscan@msmps.gov.md, ala.halacu@ansp.gov.md, olga.burduniuc@ansp.gov.md
GLLP oferă un curriculum comprehensiv, bazat pe competențe, utilizând abordarea „O singură sănătate” și se axează pe leadership și management. Principiul „O singură sănătate” vizează necesitatea unei abordări integrate a aspectelor legate de sănătatea umană, animală, a plantelor și a mediului, în baza colaborării, comunicării și coordonării între domeniile și disciplinele relevante.
Programul Global Laboratory Leadership este implementat în colaborare cu organizațiile internaționale: Asociația Laboratoarelor de Sănătate Publică (APHL), Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor SUA (CDC), Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE), Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu scopul de a susține dezvoltarea sistemelor de laborator din întreaga lume. Programul a fost inițiat în Republica Moldova la 28 aprilie 2021 și este implementat de Integrated Quality Laboratory Services (IQLS, www.iqls.net) – o agenție de consultanță al cărei scop este de a contribui la consolidarea capacităților de laborator și a sistemelor de laborator la nivel mondial. Echipa IQLS are o experiență de peste 15 ani în științe de laborator, în peste 50 de țări de pe cele patru continente, lucrează cu organizații de sănătate și agenții de finanțare de renume mondial.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii